top of page

Château Guéry - Les Eolides

De wind is voor ons, wijnboeren, een essentieel element; hij vormt onze wijnen zoals hij ook ons leven bepaalt. Eerst een briesje op de warme zomerdagen, “le cers” (droge wind uit de Languedoc streek) die vanaf de top van de “Montagne Noire” blaast en zijn afdruk in deze cuvée achterlaat door het zijn frisheid en elegantie te geven. In 1875 was de componist César Frank, die destijds in Azille verbleef, gefascineerd door deze wind en hij componeert dan een symfonisch werk: "Les Eolides". In dit vakkundig georkestreerde stuk, nemen de harmonie van de snaren, percussies en blaasinstrumenten ons, net als deze wijn, mee in een krachtige wervelwind. Dan weer krachtig en dan weer zacht, net als de wind zelf.

Druiven: Syrah (75%), Grenache, Mourvèdre. Gelegen op een volledig op het zuiden gericht terroir van zandsteen, mergel, droge klei en kalksteen, vragen deze wijnstokken het hele jaar door onze constante aandacht. Het ritsen van de steeltjes (“eraflage”) en de vinificatie gebeurt volledig met de hand en het aansluitende verblijf van 14 maanden op Frans eiken zorgt er voor dat “les Eolides” zich volledig ontplooit.

Château Guéry - Grès

Deze Minervois, traditioneel geproduceerd, groeit op, op een mergelbodem waarvan zandsteen het fundament is. De bodem, een kostbaar en fragiel element, doorstaat de tand des tijds.

Mijn voorouders hebben me de teeltcultuur overgedragen, die helpt om het zo te houden. We hebben deze cuvée " Grès " genoemd omdat dit staat voor alles wat de bodem biedt.

Met een dominantie van Grenache samen met Syrah en Mourvèdre zal deze cuvée je verrassen door zijn toegankelijkheid en complexiteit.

_DSC5906.jpg
_DSC5905.jpg
bottom of page